De kaarten zijn uitverkocht,

de zaal is vol!!

Black Lake

Popgroep, in 1962 opgericht te Zwartemeer.

De eerste bezetting bestond uit: Henny de Munnik (drums), Gerrit de Hoop (gitaar), Henk Linneman (gitaar), Hammy Hemme (gitaar) en Siebe Pol (gitaar). Eerste optreden in oktober 1962, georganiseerd door eigenaar Berend Gustin van café Gustin in Barger-Compasquum. Ze speelden een repertoire van The Shadows, Elvis Presley, Gene Pitney, The Spotnicks, Rene and his Alligators en The Beatles. De optredens volgen elkaar daarna snel op. Duitsland bleef in de loop der jaren een belangrijk werkgebied. Er werd aan veel talentenjachten meegedaan en gewonnen. De band wisselde geregeld van samenstelling. De komst van Jitse Veeninga als toetsenist speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de band. Een optreden in zaal Van Hemmen in Gasselte zorgde voor een doorbraak in Drenthe. In de jaren '60 ontwikkelde de band zich meer en meer tot een rockband en speelde tot ver buiten de provinciegrenzen, soms wel vier avonden per week.

In 1970 fuseerde de groep met The Rhythm Stars en zanger/saxofonist Johan Lutke en bassist Joop Ekelhoff kwamen erbij. De naam werd gewijzigd in Black Lake. In het repertoire ontwikkelde zich een nieuw fenomeen; de potpourri van hits, traditionals en jolige feestmuziek, ontwikkeld door Henk Bemboom en Gerrit de Hoop. In 1975 kwam Koos Bloemsma de groep versterken; diens broer Jan bediende de nieuwe geluidsinstallatie.

De dood van Koos Bloemsma in 1980 zorgde voor een dieptepunt in de band. Het voortbestaan stond even op het spel. Versterking kwam met o.a. Willem Tuhumury (gitaar) en Harro Wimmenhove (toetsen). Na tijdelijk met zangeres Yvonne Wilming (1996) een wat rustiger repertoire gespeeld te hebben, werd in 1990 met de komst van Henk Rouw het pad van de rock weer opgezocht. De single War... no War werd door Frits Spits in zijn radioprogramma 'De Avondspits' de hemel in geprezen.

Marcel's Nederpop

Na meer dan 800 optredens voor de band Melrose gaat Marcel zijn hart volgen. De Nederpop brengen zoals het hoort, ruw, vol energie en met een knipoog naar de herkenbaarheid van de "Nederpop van toen!"

Met zijn show “Nederpop van Toen” gaat Marcel terug in de tijd. Met liedjes als Stiekem met je gedanst, Even aan mijn moeder vragen, Dansen op de Vulkaan en Blauw zet hij elke zaal geheid op zijn kop. Een uniek concept van 30 min waarin Marcel, zichzelf begeleidend op gitaar en piano, de beste Nederpop klassiekers langs laat komen.


Abba Fever XS

ABBA-FEVER: THE ULTIMATE ABBA TRIBUTE

ABBA-Fever kan zich met recht de populairste tributeband van Nederland noemen.

Met ABBA FEVER XS komen de beide zangeressen naar Meeden.

In een knallende meezingshow komen Dancing Queen, Waterloo & Gimme Gimme Gimme en alle andere tijdloze Abba-hits voorbij. Aan de extravagante kostuums en de adembenemende stemmen van Agnetha en Frida ontbreekt het niet.